Topmenu

Koordirigente

  

 

 

Márin Kroon


Márin Kroon

 

Mijn naam is Márin Kroon en ik ben zangeres, actrice, theatermaker en docent. Sinds september 2019 ben ik de nieuwe vaste dirigent van Popkoor Break-Out.

Al van kinds af aan ben ik opgegroeid met muziek. Volgens mijn ouders zong ik al vanaf dat ik kon praten, daarom ging ik ook vanaf mijn 6e op kinderkoor. Op de middelbare school kwam ik in aanraking met theater en kwam ik erachter waar mijn passie lag. Ik moest op het podium staan en ging verschillende lessen en cursussen volgen in toneel, musical en zang.
Na de middelbare school ben ik musicaltheater gaan studeren en ik heb in juli 2019 mijn tweede studie; muziektheater, afgerond. Hier heb ik mij verder verdiept in (het maken van) modern muziektheater en performance, zangcoaching en compositie. Ik heb mij gespecialiseerd als muziektheater-performer en maker.

Naast zelf uitvoerend en creatief bezig zijn, is lesgeven/dirigeren ook een passie van me. Ik vind het heel fijn om gedreven mensen te helpen groeien en mijn passie voor en plezier in muziek en theater door te geven.

Opleiding/werkervaring:
Song&Dance Academie voor Musicaltheater en daarna Muziektheater aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Ik liep stage bij Nederland Musicalland van Dommegraaf&Cornelissen producties in seizoen 2013/2014 en afgelopen seizoen bij Theatergroep Kwatta in de jeugdvoorstelling 'De Familie van Niellie breekt de tent af!'
Mijn afstudeervoorstelling 'Huidhonger' hoop ik komende jaren ook nog vaker te gaan spelen.

Daarnaast heb ik sinds 2017 mijn eigen bedrijf 'Podiumpassie'. Vanuit Podiumpassie geef ik privézanglessen, workshops en organiseer ik projecten. Ook ben ik zangeres op evenementen, bruiloft etc. en zing ik in vocalgroup FEMMEvocals. 

Neem ook eens een kijkje op www.marinkroon.com!