Topmenu

Geschiedenis

Popkoor Break-Out is in de zomer van 1996 opgericht door Tanja Blekkink.
Zij was pas in Klein-Amsterdam komen wonen en zocht een "leuk en vlot koor" met een populaire muziek keuze, maar dat was er niet echt en dus besloot ze zelf het initiatief maar te nemen en een popkoor op te gaan richten.
Een advertentie in de krant leverde zoveel positieve reacties op dat in augustus reeds gestart kon worden met een ledenaantal van rond de 40.
De eerste repetities vonden plaats in een klein zaaltje van café “Het Geveltje” in Voorst met een bescheiden muziekinstallatie en slechts 1 microfoon, waarop Tanja de damesstemmen voorzong.
De muziekbanden die we toen gebruikten kwamen van MultiMix
 
Door snelle groei van het ledenaantal waren we al snel genoodzaakt om te zien naar andere oefenruimte.
Ons huidige repetitiegebouw in Klarenbeek was gelukkig snel gevonden en met de komst van Han Monster als geluidsman en de aanschaf van een echte geluidsinstallatie met microfoons voor alle stemgroepen betekende een grote verbetering tijdens optredens.
Met de komst van Jan Willem Bökkers in januari 2000 als dirigent groeide het koor naar een hoger niveau en waren zijn inbreng, eigen arrangementen en andere muziekkeuzes mede verantwoordelijk voor het nieuwe gezicht van Break-Out. Onder leiding van een aantal enthousiaste bestuursleden en koorleden heeft de ontwikkeling en organisatiestructuur van het koor een positieve impuls gekregen.
Er is in de afgelopen jaren veel gedaan om Popkoor Break-Out een eigen, unieke uitstraling te geven met presentatie, repertoirekeuze en PR activiteiten en nog altijd worden er nieuwe zaken opgepakt die voor verbetering vatbaar zijn.
De partijen worden tijdens de repetities ingestudeerd en tegenwoordig maken we bij de repetities en optredens ook gebruik van de autocue.
Dit betekent wel dat er extra hard gewerkt moet worden op dinsdagavond, want thuis oefenen kan niet meer,...
... maar het resultaat is er wel naar!
In 2004 verliet Jan Willem het koor en nam Dirk Bouillon zijn taak over.
Hij heeft diverse soorten koren gedirigeerd en begeleid en op veel verschillende gebieden muzikale ervaring opgedaan.
We zijn onder zijn enthousiaste leiding weer een paar stappen verder gekomen.

Van april 2011 tot en met medio 2016 hebben we onder leiding van Riny de Bruin onze choreografie verbeterd. Helaas heeft zij haar werkzaamheden wegens gezondheidsredenen moeten stoppen.

Aangezien het Dirk teveel werd om iedere dinsdag van Rotterdam naar Klarenbeek te rijden, is hij in november 2012 gestopt bij ons koor.
Gelukkig vonden we al snel een andere dirigent. Vanaf september 2012 werden we begeleid door Marinke Back-Hamers , een jonge enthousiaste dirigente. Zij wist ons iedere dinsdagavond opnieuw te inspireren om onze prestaties te verbeteren.

Omdat Ons Gebouw is verkocht, hebben we per 1 april 2017 onze vertrouwde locatie verlaten en zijn we verhuisd naar Wilp. We repeteren daar  in het Dorpshuis De Pompe.

In juli 2019 vond Marinke het tijd om het stokje door te geven aan een andere muzikale leider. Zij wilde zich meer gaan verdiepen in o.a. de musicalwereld. Na een korte zoektocht kwamen we al gauw Márin Kroon tegen. Zij is jong en erg ambitieus. Na een paar proefrepetities is zij unaniem gekozen als onze nieuwe dirigente en gaan we wederom op voor mooie optredens en nuttige gezellige repetitieavonden.

In maart 2020 kregen we te maken COVID-19. De corona. Dit was voor ons een zeer onzekere tijd. Naast vele online repetities met Zoom was het niet meer mogelijk om terug te keren naar ‘De Pompe’, i.v.m. de 1,5 meter afstand onderling. Vanaf september 2020 zijn we daarom wederom verhuisd naar Klarenbeek. En wel naar "Het Boshuis". Een grote kerk met heel veel ruimte en mogelijkheden. Sinds augustus 2022 zijn we weer terug in ‘De Pompe’.
In oktober 2022 hebben wij ons 25-jarig jubileum alsnog gevierd met een concert in een uitverkocht Boshuis samen met een ensemble van harmonieorkest Klarenbeek en het kinderkoor Klarenbeek. Dit alles onder onderleiding van.Márin Kroon. Danser Vincenzo Turiano van Introdans zorgde met zijn prachtige dans voor een bijzondere uitvoering van een aantal nummers.