Topmenu

Recensies

Recensie Deventer Open Podium

Popkoor Breakout DOP 6 maart 2016

Door een onvoorziene omstandigheid kwam ik iets later binnen in de foyer op de tweede verdieping, maar bij binnenkomst hoorde ik het al aan het nummer Fragile van Sting dat op dat moment werd gezongen: Breakout heb ik in het verleden vaker gehoord/gerecenseerd, en wat ik hoorde was een trefzeker koor dat de kwetsbaarheid van dit nummer mooi in één stem wist te vangen. Wow!

Vervolgens het uptempo en vrolijke nummer Hey Soul Sister van Train, waarin het koor duidelijk veel plezier heeft en Breakout brengt dat ook over naar de zaal. Hier staat de muziek wat te hard. Dat overstemmen jullie (in de refreinen) wel zonder je te overschreeuwen. In de coupletten zwabbert het nog wat, ook bij It's Raining Men. Dit is iets wat me bij andere koren ook is opgevallen, en ik vermoed dat het samenhangt met de taal, of de tekst, die er wel goed in zit, maar nog net niet helemaal 'eigen' genoeg is om hier net wat meer power achter te zetten zodat het hele nummer (en daarmee ook de presentatie) aan overtuigingskracht wint.

It's Raining Men is een leuke swingende afsluiter van het optreden, en daarbij mag wat meer worden geswingd door het koor, zo breng je het plezier dat je zelf aan de muziek beleeft meer over naar de zaal. Het idee met de handjes was heel leuk. Dat ik mensen in het publiek ook met hun handen zag meebewegen moet voor Breakout toch wel een ontzettend mooi compliment zijn!